بیماری های پوستی در شاغلین پارس جنوبی و نیروهای دریایی در خلیج فارس
کد مقاله : 1019-ICNH
نویسندگان:
شریف مراغی *
استاد بازنشسته گروه انگل شناسی- دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بیماری های پوستی عفونی و غیر عفونی در مناطق گرم و مرطوب انتشار بیشتری داشته و شامل بیماری های عفونی میکربی، قارچی و انگلی و غیر عفونی مانند آلرژی، اگزما و پسوریازیس می باشند. بیماری های میکربی بیشتر در بین انگشتان پا، کشاله ران و زیر بغل انتشار دارند و معمولا بصورت اریتراسما تشخیص داده می شوند. بیماری های قارچی در تمام نقاط بدن ظاهر میشوند و شامل درماتوفیت ها و کاندید یازیس می باشند. در این تحقیق بیماری های پوستی تشخیص داده شده در مراجعان به آزمایشگاه تشخیص طبی ایران زمین در اهواز ارائه می گردد.
مواد و روش: مراجعه کنندگان کسانی بودند که به علت مشکلات پوستی به منظور تشخیص عامل بیماری به آزمایشگاه ارجاع داده شده بودند. پس از دریافت شرح حال بیمار، از محل ضایعه نمونه برداری صورت می گرفت. آزمایشات مورد نیاز عمدتا از نظر بیماری های قارچی، میکربی و انگلی بوده است. جهت تشخیص بیماریهای قارچی، از پوسته ها و یا ثرشحات جمع آوری شده گسترش هایی با پتاس 20 درصد تهیه و مورد بررسی میکرسکپی قرار می گرفتند. جهت تشخیص نوع قارچ ازمحیط های کشت Sو SCC استفاده می شد. برای تشخیص اریتراسما در نمونه های گرفته شده از زیر بغل، کشاله ران و بین انگشتان پا، گسترش های تهیه شده با حرارت فیکس شده و با متیلن بلو رنگ آمیزی و مورد بررسی میکرسکپی قرار میگرفتند. تشخیص آلرژی، اگزما و پسوریازیس بر اساس علایم بالینی و نتیجه آزمایشات پوستی توسط پزشک متخصص پوست صورت میگرفت.
یافته ها: بیماری های قارچی تشخیص داده شده و شایع در بین مراجعه کنندگان شامل درماتوفیتها مانند Tinea facei در صورت، Tinea corporis در دست ها، پاها، شکم، کمر، رانها و ساقها، Tinea cruris در کشاله ران، Tinea unguium در ناخنها و Tinea pedis در کف و یا بین انگشتان پا بوده است. قارچ های مخمری مانند گونه های کاندیدا (Candida Sp) در ناخن های دست و پا، بین انگشتان پا و زیر بغل مشاهده گردید. اریتراسما (Erythrasma) که عامل آن باکتری از جنس کورینه باکتریوم و گونه مینوتیسیموم (Corynebacterium minutissimum) در ناحیه چین دار بدن مانند کشاله ران، زیر بغل و بین انگشتان پا مشاهده گردید. در مواردی ضایعات جلدی در صورت و سر، که از نظر بالینی تصور میشد قارچی باشند، در بررسی آزمایشگاهی دمودیکوزیس تشخیص داده شد که عامل آن حشره ای بنام دمودکس فولیکولورم (Demodex folliculorum) میباشد.
نتیجه گیری: در مناطق گرم و مرطوب شیوع بیماری های پوستی عفونی و غیر عفونی شایع تر است، گرما، رطوبت، استفاده دراز مدت از پوتین و کفشهای ایمنی در طول روز و نیز حساسیت برخی افراد و بخصوص افراد دیابتیک از عوامل مهم در رشد عوامل عفونت های قارچی، میکربی و انگلی می باشد.
کلیدواژه ها:
: بیماری های پوستی، میکرب، قارچ، خلیج فارس
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی