نقش بیمارستان‌ها یا سازه های سیار ‌در بهبود عملکرد مدیریت بحران و امداد و نجات دریایی
کد مقاله : 1026-ICNH
نویسندگان:
افضل شمسی1، خورشید مبصری2، آراسب دباغ مقدم3، سعید نظری *4
1هیئت علمی، گروه هوشبری و فوریت‌های پزشکی، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2گروه آموزشی سلامت سالمندی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
3گروه بهداشت و تغدیه، استادیار، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
4اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا، معاونت طب رزم
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از مهمترین شاخص‌های امداد و نجات در عرصه بهداشت و درمان، تمهید سازه‌‌های درمانی سیار است که با توجه به تخریب و از بین رفتن ساختارهای ثابت در بحران‌‌ها، حضور بیمارستان‌‌های سیار با تأسیسات، تجهیزات، منابع انسانی و پروتکل‌‌های تجربه شده ضروری و بسیار مفید خواهد بود لذا هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش بیمارستان‌ها یا سازه‌های سیار ‌در بهبود عملکرد مدیریت بحران و امداد و نجات دریایی است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی، تحلیلی و به صورت میدانی می‌‌باشد. جامعه آماری این پژوهش را کارکنان و مسئولین بیمارستان یا سازه های صحرایی/ سیار و مسئولین، مدیران شاغل و معاونت‌‌های حوزه بهداشت، امداد و درمان شکل می‌‌دهند که تعداد جامعه آماری مورد مطالعه 150 نفر در نظر گرفته شده است. با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان و کرجسی، نمونه‌‌ای با حجم 108 نفر از اعضای جامعه به عنوان نمونه آماری انتخاب شده‌‌اند. برای بررسی متغیر مدیریت بحران از پرسش‌‌نامه محقق ساخته که شامل 29 سوال پنج گزینه‌ای دارد که بر اساس طیف لیکرت پنج درجه‌ای طراحی شده است. برای بررسی کیفیت عملکرد مدیریت بحران از پرسش‌‌نامه 15سؤالی و 5 مؤلفه‌‌ای (برنامه‌‌ریزی، سازماندهی، کنترل، نظارت و ارزیابی ) عملکرد استفاده شد. برای آزمون فرضیات پژوهش و یافته‌‌های حاصل از آنها از تحلیل رگرسیون استفاده شد. به منظور بررسی نرمال بودن توزیع داده‌‌ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد. با توجه به نرمال بودن توزیع داده‌‌ها، نرم افزار مورد استفاده در این پژوهش SPSS21 بود.
یافته‌‌ها: در مطالعه حاضر مشخص گردید که بیمارستان‌‌های صحرایی چادری، بیمارستان‌‌های صحرایی چادری – کانکسی، بیمارستان‌‌های صحرایی کانکسی و بیمارستان‌‌های صحرایی اتوبوسی دارای تأثیر معنی‌‌داری برای پیش‌‌بینی بهبود عملکرد مدیریت بحران می‌‌باشند. از این میان بیمارستان‌‌های صحرایی کانکسی سهم بیشتری در پیش بینی بهبود عملکرد مدیریت بحران دارد.
نتیجه گیری: استفاده از بیمارستان‌های صحرایی چادری، چادری-کانکسی، اتوبوسی و کانکسی بر بهبود عملکرد مدیریت بحران تاثیر گذار می‌‌باشد.
کلیدواژه ها:
بیمارستان صحرایی، بهبود عملکرد، مدیریت بحران، سازه‌های سیار
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی