اثربخشی تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش مهارت حل مسئله به صورت گروهی بر افکار خودکشی و ناامیدی سربازان
کد مقاله : 1029-ICNH
نویسندگان:
نوید عابدی1، سعید بیاتیان *2
1روانشناس مرکز مشاوره مرکز جراحی محدود امام رضا (ع) انزلی
2مسئول مرکز مشاوره بیمارستان خاتم الانبیاء منطقه سوم نبوت- کنارک
چکیده مقاله:
چکیده: واژه افکار خودکشی به اشتغالات ذهنی اشاره دارد که دامنه آن از افکار زودگذر نسبت به بی‌ارزش بودن زندگی و آرزوی مرگ تا طرح‌های عملی برای نابودی خود را در بر می‌گیرد. مطالعات انجام شده فراوانی خودکشی موفق را در میان غیر نظامیان 9 نفر و در نظامیان 12 نفر در صد هزار نفر را نشان داده‌اند. هـدف از پژوهـش حاضـر بررسی اثربخشی تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش مهارت حل مسئله به صورت گروهی بر افکار خودکشی و ناامیدی سربازان است.
روش کار: بـه منظـور انجـام ایـن پژوهـش از بیـن سربازان جدیدالورود به یکی از یگانهای آجا کـه دارای افکار خودکشی و ناامیدی بودنــد، تعـداد 40 نفـر بــه روش تصادفــى در دســترس انتخــاب و به دو گروه آزمایش و کنتــرل تقســیم شــدند. گــروه آزمایــش، جلســات درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش مهارت حل مسئله را به صورت گروهی و همزمان دریافــت کردنــد و گروه کنتـرل هیچ‌گونه مداخله‌ای دریافت نکردند. بـراى اندازه‌گیـرى متغیرهـا از پرسشـنامه‌هاى افکار خودکشی بک و پرسشنامه ناامیدی بک استفاده شد.
یافته‌ها: داده‌هــا بــا اســتفاده از روش آمــارى ANCOVA مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج پژوهش نشان داد ترکیب دو روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش مهارت حل مسئله به صورت گروهی، به طرز چشم‌گیری منجر به کاهش افکار خودکشی و ناامیدی سربازان می‌شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به شرایط سخت دوره سربازی و ارتباط آن با ناامیدی و افکار خودکشی، تلفیقی از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش مهارت حل مسئله می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش افکار خودکشی و ناامیدی سربازان داشته باشد.
کلیدواژه ها:
کلیدواژگان: افکار خودکشی، ناامیدی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، مهارت حل مسئله، سرباز
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی