مدیریت بحران در اورژانس های غواصی: مراقبت و درمان
کد مقاله : 1038-ICNH
نویسندگان:
فائضه بنی یعقوبی1، فرشید الازمنی نوده2، فاطمه قویدل *3
1گروه پرستاری نظامی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران.
2استادیار، گروه پرستاری مراقبت ویژه، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
3استادیار، گروه پرستاری اورژانس، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: طی دهه های اخیر غواصی به یک شغل کاملاً حرفه ای مبدل شده است. دنیای جذاب، دیدنی و اسرار آمیز اعماق آب دریاها و اقیانوس‌ها، برای انسان می‌تواند بالقوه خطرناک نیز بوده و اختلالات و عوارضی را ایجاد کند، زیرا با افزایش عمق آب، فشار وارد شده بر فرد افزایش یافته، حوزة دید او کاهش می‌یابد و دمای محیط نیز افت می‌کند. لذا هدف از مطالعه حاضر چگونگی مدیریت بحران، مراقبت و درمان در اورژانس های غواصی می‌باشد.
روش کار: در این مطالعه مروری برای جستجو و یافتن مقالات موجود، از جستجو در پایگاه های داده ای ملی و بین المللی شامل Pubmed, Google scholar, Web of Science, Scopus, SID, Magiran و از کلید واژه های "مدیریت بحراان"، "Crisis Management "، " اورژانس"، "Emergency Marine"، "غواصی"، "Diving" و "مراقبت و درمان" "Care and Treatment"استفاده شد. معیار های ورود به مطالعه شامل مطالعات مرتبط با موضوع به زبان فارسی و انگلیسی، تاریخ انتشار بین 2000 تا 2022 و دسترسی به متن کامل مقالات بود. پس از بررسی کیفیت مقالات با استفاده از دستورالعمل پریزما و معیار های ورود و خروج مقالات، در نهایت10 مقاله انتخاب شد و نتایج آنها بررسی گردید.
یافته ها: محیط منحصر به فرد غواصی، استرس حرار تیی، معمولاً استرس سرما می‌تواند منجر به چندین اختلال مرتبط با غواصی شامل اختلالات مربوط به گاز اکسیژن ، سمیت CO2، باروترومای ریوی، باروترومای گوش و سینوس‌ها و بیماری برداشت فشار شود. چندین اختلال پزشکی نیز وجود دارد که می‌تواند با انجام غواصی در تعارض باشد، که این اختلالات شامل بیماری شریان کرونری، نقص دیواره بین دهلیزی، آسم، دیابت، پنوموتوراکس خود به خودی و سن بالا می‌باشد.
بحث و نتیجه گیری: غواصی فن شناوری در زیرآب با یا بدون وسایل تنفس مصنوعی اسکوبا است و کاربردهای صنعتی، پژوهشی، نظامی و تفریحی دارد. با توجه به اختلالات شایعی که در حین غواصی امکانپذیر است از پزکان و پرستارانی که با مسائل اورژانس دریایی رویارویی دارند انتظار می رود که دانش قابل قبولی در مورد اثرات فیزیولوژیک و مراقبت و درمان آسیب های ناشی از غواصی داشته باشند.
کلیدواژه ها:
کلمات کلیدی: مدیریت بحران، اورژانس دریایی، غواصی، مراقبت، درمان
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی