مدیریت تخلیه اضطراری مصدومین در حوادث دریایی
کد مقاله : 1042-ICNH
نویسندگان:
سمیه آزرمی *
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هرساله تعداد قابل توجهی از حوادث دریایی به علل مختلف خطای انساتی، خطای ماشینی و یا شرایط نامناسب آب و هوایی، در سراسر دنیا رخ می دهد که ممکن است منجر به تلفات فاجعه بار و جراحات مرگبار در دریا شود. فعالیت‌های مدیریت خطر باید با دقت بیشتری به ویژه در مناطقی که احتمال وقوع حوادث دریایی وجود دارد، انجام شود. در این زمینه، تخلیه سریع، ایمن و موثر مسافران از کشتی ها در شرایط اضطراری به یک مفهوم حیاتی تبدیل می شود. این مقاله با هدف بررسی مدیریت تخلیه اضطراری مصدومین در حوادث دریایی تدوین شده است.
روش جستجو: این مقاله از نوع مروری بوده و از طریق جستجوی مقالات فارسی و انگلیسی براساس هدف اصلی مطالعه در داده پایگاههای معتبر علمی از جمله Magiran، PubMed، Google scholar و SID در بین سال‌های 2022-2015 تدوین شده است.
یافته ها: تخلیه افراد را می توان به جمع آوری، هدایت یا دور کردن بسیاری از افراد از یک منطقه تحت خطر موجود یا احتمالی به مکان نسبتاً ایمن به روشی برنامه ریزی شده تعریف کرد. فرآیند تخلیه با اطلاع رسانی اولیه آغاز می شود و با تخلیه آخرین مسافر به مکان امن پایان می یابد. در یک حادثه دریایی، هماهنگ کردن خدمات جستجو و نجات دریایی به طور موثر، سریع و مناسب و همچنین دسترسی به بیماران و مصدومین در اسرع وقت، اولویت اصلی بوده و در کاهش تعداد جراحات و مرگ و میر، امری حیاتی است. عوامل زیادی می توانند بر عملکرد مؤثر تخلیه تأثیر بگذارند. ضروری است که بیمارستان های دولتی واقع در سواحل برای مدیریت صدمات و بیماری هایی که ممکن است در اثر سوانح دریایی ایجاد شوند، آماده باشند.
نتیجه گیری: عملیات تخلیه در کشتی ها در مقایسه با سایر زیرساخت ها جنبه های متفاوتی دارد. پیچیدگی ساختاری کشتی ها (مسیرهای فرار)، شرایط عملیاتی (مانند مانور) و عوامل محیطی پویا (شرایط آب و هوایی) توانایی حرکت مسافران را محدود می کند. یک برنامه اجرایی خوب سازماندهی شده برای تخلیه اضطراری مناسب، تا حد زیادی، خطر را در سطح عملیاتی کاهش می دهد.
کلیدواژه ها:
واژه های کلیدی: بلایا، تخلیه اضطراری، حوادث دریایی، مدیریت
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی