بررسی روندهای کیفی بهداشت محیط زیست دریایی خلیج فارس
کد مقاله : 1056-ICNH
نویسندگان:
شهلا جوکار *1، آذر داسیان2، سید هادی وکیلی3
1کارشناس ارشد پرستاری، دایره نظارت و اعتبار بخشی، اداره بهداشت امداد و درمان نداجا،تهران، ایران
2کارشناس پرستاری، دایره نظارت و اعتبار بخشی، اداره بهداشت، امداد و درمان نداجا، تهران، ایران
3کارشناس ارشد پرستاری
چکیده مقاله:
: آلودگی دریایی Marine pollution عبارت است از ورود مستقیم یا غیر مستقیم هرگونه ماده یا انرژی به محیط زیست دریایی که اثرات سوء بر سلامت و بهداشت آبزیان و انسان داشته باشد. خلیج‌فارس از نظر جغرافیای سیاسی، استراتژیک و انرژی، پهنۀ آبی مهم و حساس در دنیا محسوب می‌شود و به‌عنوان دریایی نیمه‌بسته دارای اکوسیستم منحصربه‌فردی در میان حوزه‌های آبی جهان است. بررسی روند مداخله در بهداشت محیط زیست دریایی خلیج فارس با توجه به شرایط ژئوپولوتیک، تاثیر مبادلات نفتی بر بهداشت و قوانین و کنوانسیون های بین المللی را مورد بررسی قرار داده ایم.
مواد و روشها:
مقاله توصیفی - تحلیلی بوده و از روش کتابخانه ای استفاده شده است.
یافته ها: بسته بودن محیط زیست خلیج فارس و عبور نفتکش‌ها و بهره برداری بیش از حد استاندارد جهانی، موقعیت بهداشت زیست محیطی این خلیج را به خطر انداخته است. اشاعه فرهنگ دریامحور، اقتصاد آبی و گنجاندن سیاست‌های آن در قوانین هشت کشورحوزه خلیج فارس، با توجه به ابعاد مختلف و اعمال آن برای رسیدن به توسعه‌ای پایدار در امر رعایت اصول بهداشتی محیط زیست خلیج فارس، بسیار ضروری است.
نتیجه گیری:
یافته های حاصل از این تحقیق نشان می دهد رعایت اصول بهداشت محیط زیست خلیج فارس با ایجاد ساز و کار مسئولیت و پرداخت غرامت برای خسارت ناشی از آلودگی نفتی؛ حمل و نقل مواد خطرناک و سمی، الودگی ناشی از سوخت کشتیها؛ و التزام برداشت و شناورسازی کشتیهای مغروقه باید ماهیت حقوقی محکم تر و جامعی داشته باشد. نقض بهداشت محیط زیست دریایی که یک دارایی مشترک بشری است؛ جرم بین المللی در نظر گفته شود.
کلیدواژه ها:
بهداشت، محیط زیست دریایی، خلیج فارس
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی