نقش و تاثیر رژیم غذایی بر کاهش استرس های پرسنل نیروی دریایی
کد مقاله : 1058-ICNH
نویسندگان:
شکیبا رحمانی *، هانیه هراتی، رضا حیدری
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران
چکیده مقاله:
سابقه و هدف : نظامیان به ویژه آنهایی که در شرایط خاص و عملیاتی قرار دارند به طور مستمر در معرض شرایط فیزیکی و روانی استرس زا از جمله شرایط جوی ، آلودگی های محیطی ، دوری از خانواده و شرایط جنگی قرار دارند. افرادی تحت استرس دائمی تمایل به مصرف غذاهایی دارند که حاوی قند و چربی فراوان است که سلامت افراد را به خطر می اندازد و موجب برهم ریختن رژیم غذایی و شیوع بیماریهای گوناگون مانند هایپرلیپیدمی در آنها میگردد.

روش جستجو: ما برای یافتن داده های مرتبط از پایگاه های جستجو همچونPubMed , google scholar , SID و Scopus در بازه زمانی سال ۲۰۱0 تا ۲۰۲۲ استفاده کردیم. جستجو شامل “رژیم غذایی" و " نیروهای دریایی " را با عنوان های فرعی " استرس" ، "افزایش چربی خون" ، "کاهش عوارض ناشی از استرس" "کورتیزول و اپی نفرین" و "ملوانان" می شود. سپس داده های جمع آوری و نتایج دسته بندی شد.

یافته ها: استرس دائمی موجب افزایش تولید هورمون‌های همچون اپی نفرین و کورتیزول می گردد که این هورمون ها با افزایش نیاز بدن به مصرف مواد دارای قند و چربی بالا، موجب جبران نیاز بدن به انرژی می گردد. اصلاح عادات غذایی میتوان به کاهش استرس و عوارض ناشی از آن منجر گردد.

نتیجه گیری : بالا بودن استرس در شرایط نظامی منجر به افزایش هورمون های استرس در خون این افراد و تمایل به افزایش مصرف غذاهای پر چربی را منجرمی شود. لذا مصرف مکمل و رژیم غذایی (مواد آنتی اکسیدان، لبنیات، سبزیجات و برگ های سبز، امگا3، ویتامین C و (B منجر به کاهش استرس و هرمون های وابسته و در نتیجه کاهش تمایل به مصرف چربی و قند می شود. رعایت اصول تغذیه ای وکنترل مصرف قند و چربی، منجر به پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی چاقی، هایپرلیپیدمی و دیابت می شود.
کلیدواژه ها:
واژه های کلیدی: نیروهای دریایی، استرس ، رژیم غذایی، هایپرلیپیدمی.
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی