بررسی تاثیر غذاهای دریایی بر هوش جنین
کد مقاله : 1076-ICNH
نویسندگان:
محمدباقر خانی1، مریم محمدی *2، علیرضا خانی3
1سوپروایزر و دبیر کمیته مدیریت خطر حوادث و بلایای بیمارستان شهید صدوقی یزد
2هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد و دانشجوی دکتری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بکی از دغدغه های مادران باردار استفاده از غذا های دریایی و تاثیر آن بر روی هوش جنین می باشد. بنابر این مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر غذاهای دریایی بر هوش جنین انجام شد.
روش جستجو: برای یافتن مستندات مرتبط با نگارش این مطالعه مروری-روایتی، درپایگاه های علمی معتبر ISI web of Knowledg ,pubmed،google scholar، ProQuest، Ovid،,Elsevier SID وMagiran از سال 2000 تا 2022 میلادی جستجو انجام شد. در این مطالعه از کلمات کلیدی فارسی غذاهای دریایی، ماهی، میگو، امگا 3 و 6، صدف و هوش جنین به صورت جدا و با هم و کلمات انگلیسی Seafood, fish, shrimp, omega 3 and 6, shellfish and fetal intelligence با استفاده از عملگرهای بولین (BOOLEAN OPERATORS) شامل AND,OR,NOT استفاده شد.
یافته ها: غذا های دریایی بعنوان یکی از غذاهای کامل که سرشار از امگا 3 و سایر مواد مغذی حیاتی جهت رشد بهینه عصبی هستند به ساخت سلول های حیاتی مغز جنین در دوران بارداری کمک می کنند. فعال ترین شکل امگا 3 از نظر بیولوژیکی، اسید دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید(EPA) هستند که اکثرا از منابع دریایی مانند ماهی ها، میگو، صدف ها، جلبک ها و به طور کلی از آبزیان بدست می آیند همچنین نوزادانی که مادرانشان سطح خونی بالاتری از DHA نسبت به سایر نوزادان در شش ماه اول زندگی داشتند دارای بهره هوشی بالاتری بوده و در سال دوم زندگی به سطح توجه و یادگیری بالاتری می رسند.
نتیجه گیری: استفاده از غذاهای دریایی میتواند با تاثیر بر ساخت سلول های عصبی و هوش جنین پیامدهای قابل توجهی نیز بر سلامت عمومی جامعه داشته باشد.
کلیدواژه ها:
غذاهای دریایی، ماهی، میگو، امگا 3 و 6، صدف، هوش جنین.
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی