بررسی جایگاه آموزش جهت آمادگی در برابر تهدیدات بیوتروریستی دریایی مطالعه موردی: دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)
کد مقاله : 1089-ICNH
نویسندگان:
نظر علی هراتی *، نیما بحریتی بهزادی
دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)
چکیده مقاله:
سابقه و هدف:
با پیشرفت علم و فناوری، روشهای آمادگی در مقابل تهدیدات دشمن نیز بایستی متحول شود. بیوتروریسم دریایی تهدیدی است بالقوه که در صورت وقوع میتواند زندگی نیروهای مستقر در شناورها را به مخاطره بیاندازد. این تحقیق قصد دارد تا به عنوان یک مطالعه موردی، آموزشها و منابع درسی همراستا با چنین تهدیداتی که برای دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) در نظر گرفته شده است را بررسی نماید.
مواد و روشها:
این پژوهش توصیفی-تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است. داده‌ها بصورت بررسی کتابخانهای و میدانی (به روش تمام شمار مصاحبه با کادر درمان، کادر جنگهای نوین و اساتید درس مرتبط با این پژوهش) جمع آوری گردیده است.
یافته ها:
آموزش نقش مهمی در پیشگیری و آمادگی برای مقابله تهدیدات بیوتروریسی ایفا می‌کند و دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نقطه آغاز چنین آموزشهایی برای افسران آینده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. از سوی دیگر پیشرفت های حوزه فناوری زیستی چنان سرعت یافته که قابلیت‌های تروریستی را در این زمینه متحول ساخته است. با این وجود، همکاری میان متخصصان و صاحب نظران مختلف جهت تهیه متون آموزشی و تدریس آن می‌تواند خطر غافلگیری در برابر تهدیدات احتمالی بیوتروریستی نوین دریایی را کاهش دهد.
نتیجه گیری:
نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که آنچه واکنش گران به حملات بیوتروریستی باید بدانند با آموزش‌های سنتی فاصله یافته است و منابع آموزشی و آموزش‌های ارائه شده به دانشجویان در این خصوص روزآمد نبوده و نیاز به بازنگری مجدد متناسب با تهدیدات روز بیولوژیک دارد تا آمادگی نیروی انسانی نداجا را در برای مقابله با تهدیدات بیوتروریستی به سطح قابل قبول ارتقاء دهد.
کلیدواژه ها:
بیوتروریسم دریایی، آموزش، علوم دریایی، آمادگی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی