بررسی میزان و مشخصه آلودگی صوتی در ناوچه های کلاس ناصر و تندر منطقه سوم دریایی ندسا : یک مطالعه توصیفی
کد مقاله : 1096-ICNH
نویسندگان:
فیروز ولی پور *، مهران ملکی1، صمد زارعی2
1HSE هلدینگ صنعت و معدن
2معاونت بهداشت و درمان ندسا
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: آزردگی صوتی یک آسیب قابل توجه در کارکنان نظامی محسوب می‌شود و قابلیت تاثیرگذاری بر عملکرد رزمی آنان را دارد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین خصوصیات صدا در مواجهه شغلی کارکنان با ناوچه‌های نظامی است.
مواد و روش‌ها: یک مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی ناوچه‌های رزمی کلاس ناصر و کلاس تندر در نزدیکی شهر ماهشهر در سال 1400 صورت گرفت. اندازه‌گیری صدا و آنالیز اکتاوباند با استفاده از دستگاه صداسنج و کالیبراتور آکوستیکی انجام گرفت. در ناوچه کلاس ناصر و ناوچه کلاس تندر آنالیز تراز فشار صوتی در وضعیت روشن بی حرکت و در وضعیت روشن حین حرکت با دور موتورهای 1300و 1700 دور بر دقیقه بررسی گردید. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از روش‌های آماری نظیر فراوانی نسبی و مطلق، میانگین و انحراف معیار تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تراز فشار صوت در وضعیت روشن بی حرکت در فرکانس‌های 2000،1000،500،250، 4000 و 8000 هرتز کمتر از حدود استاندارد است. اما در وضعیت روشن حین حرکت و با دور موتور 1700 دور بر دقیقه در هر دو ناوچه کلاس ناصر و کلاس تندر، موتور شماره 2 با اختلاف 8/18 و 9/14 دسی بل نسبت به حدود استاندارد، بیشترین تراز فشار صوت را نسبت به سایر حالت‌ها داشت. همچنین در فرکانس 250 هرتز از میان سنجش دور موتورهای مختلف، بیشترین اختلاف تراز فشار صوت (6/29- دسی بل) با حدود استاندارد مربوط به موتور راست ناوچه کلاس ناصر است.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تراز فشار صوت در وضعیت روشن بی حرکت هیچ آسیبی به شنوایی کارکنان نظامی وارد نمی‌کند، چرا که در تمامی فرکانس‌های اندازه‌گیری شده، تراز فشار صوت کمتر از حدود استاندارد گزارش شده است. به کارگیری تجهیزات حفاظت فردی برای کارکنان هنگام انجام عملیات نظامی و یا نصب یک جاذب با کارایی بالا در کابین هر دو ناوچه هنگام مواجهه‌های شغلی برای کاهش اثرات زیان بار سر و صدا توصیه می‌گردد.
کلیدواژه ها:
آلودگی صوتی، ناو ، نیروی دریایی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی