بررسی عملکرد حوزه بهداشت و درمان در مدیریت بحران نبردهای دریایی: با رویکردی بر امداد و نجات دریایی
کد مقاله : 1097-ICNH
نویسندگان:
مهدیه درامان *1، ریحانه زنده جانی2، فائزه بنی یعقوبی3، علی حاجی پورطالبی4
1دانشکده پرستاری،دانشگاه علوم پزشکی آجا،تهران،ایران
2دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی آجا،تهران آایران.
3گروه پرستاری نظامی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران.
4کارشناس فناوری اطلاعات سلامت،دایره آموزش و پژوهش،اداره بهداشت و درمان نداجا،تهرانریا،ایران.
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: امروزه در عرصه پزشکی دریایی آنچه قبل از درمان مصدومان بایستی مورد توجه قرار گیرد، نجات آسیب‌دیدگان از اقلیم آب و خطرات مرتبط با آن است. پرستاران نظامی در خط اول مقابله با بحران‌های مختلف قرار دارند.از این جهت توانمندی آن‌ها در قالب هماهنگی وهمکاری با دیگر حرفه‌های درگیر دربحران و ارائه عملکرد مناسب، نقش مهمی در مدیریت‌بحران خواهند‌داشت. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی عملکرد حوزه درمان در مدیریت بحران نبردهای دریایی است.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر بصورت مروری - سیستماتیک باجستجوی وسیع پایگاه های اینترنتی،نشریات معتبر، Scopus،SID،Sines Direct،ISC و موتور جستجو گر گوگل اسکولار و نیز کتب مرتبط دراین زمینه موردتجزیه وتحلیل و قرارگرفت. جستجوها محدود به منابع انگلیسی و همچنین امکان دسترسی به متن کامل مقالات و محدوده زمانی (2018-2022)بود. نتیجه جستجوی کلی 280 مقاله بود که با محدود کردن جستجو نتایج به 195مقاله کاهش یافت. سپس با اعمال فیلتر محدوده زمانی و دسترسی به متن کامل و زبان انگلیسی و فارسی برای نتایج جستجو، این تعداد به96مقاله کاهش یافت. در مرحله پایانی نیز با حذف مقالات تکراری و بررسی ارتباط مقالات با موضوع مورد مطالعه 48 مقاله به عنوان منابع مربوطه و نهایی انتخاب شدند.
یافته‌ها: با توجه به مطالعات صورت گرفته بیانگر آن بود که تعداد تلفات در رزم دریایی نسبت به رزم در خشکی بیشتر است.با این وجود، با توجه به نامتقارن بودن نبرد در عرصه دریا آنچه مهم به نظر می‌رسد، سرعت و قدرت مانور بالاست. لذا پرسنل بهداشت و درمان در موقعیت‌های بحرانی در وضعیت غیر‌قابل پیش‌بینی با منابع محدود و هم‌چنین عدم آموزش مناسب جهت کار بر روی شناورهای امدادی ، برای مراقبت از قربانیان پیش قدم می‌شوند و چنانچه آمادگی قبلی برای این شرایط را نداشته‌باشند پیامدهای نامطلوبی را در حوزه سلامت به همراه خواهد‌داشت.
بحث و نتیجه: باتوجه به نتایج بدست آمده از یافته ها، هیچ یک از شناورها و آمبولانس‌های دریایی، پوشش دهنده‌ی نیازهای عملیات نظامی تشخیص داده‌ نشدند. با توجه به نوع و اهداف تهدیدات دریائی ،تجهیز بهداری رزمی به آمبولانس‌های دریائی مجهز ، اورژانس‌های‌دریائی، بالگردهای امدادی‌آب‌نشین، آموزش نیروی‌انسانی ماهر و توانمند در امداد‌رسانی‌دریائی، از اولویت‌های بهداری‌رزمی‌دریایی است.
کلیدواژه ها:
کلیدواژه ها: نبرد‌دریایی،مدیریت‌بحران،امدادونجات دریایی، مدیریت‌جنگ
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی