رویکرد راهبردی طب رزمی ( زنجیره امداد ، زنجیره انتقال و درمان مصدومین ) با توجه به محیط نبرد آینده با تاکید بر نبرد دریایی
کد مقاله : 1102-ICNH
نویسندگان:
امین پیرانی *1، شاهرخ مقصودلو2
1مدیر داخلی و مسئول مدیریت بحران بیمارستان خاتم الانبیاء ( ص) نداجا / کنارک
2متخصص داخلی و مدیر طب رزم ، امداد و جنگ های نوین ابهاد نداجا
چکیده مقاله:
سابقه و هدف
ماموریت طب رزمی، پشتیبانی های بهداشتی و درمانی از نظامیان در مسائل، خطرات، صدمات و بیماری هایی است که به دلیل شرایط خاص شغلی بروز مییابد. خدمات طب رزمی منجر به حفظ سلامتی نظامیان میشود و بر توان نظامی آنان می افزاید. هدف اصلی پژوهش تبیین ویژگی های طب رزمی با توجه به مطالبات محیط نبرد آینده بخصوص نبرد دریایی است.
روش جستجو
این پژوهش به روش مروری و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مراجعه به پایگاه های علمی و سایتهای اینترنتی انجام شده است.
یافته ها
پزشکی نظامی علمی است که به بیماری ها و آسیب هایی می پردازد که در جریان عملیات نظامی ایجاد می شود. همچنین شکل های خاصی از سازماندهی را در بر می گیرد که برای ارائه پشتیبانی پزشکی به نیروهای نظامی و انتقال و درمان سریع بیماران در طول نبرد پدید آمداند. امروزه نیروهای نظامی نیازمند پشتیبانی پیوسته پزشکی از کمکهای اولیه به رزمنده گان خط مقدم تا بیمارستان های پیشرفته در خاک خودی هستند. در این زنجیره پیوسته هر چه بیمار یا مجروح به عقب منتقل می شود مراقبتها به تدریج پیشرفته ترمی شود . پزشکی نظامی با نزدیک آوردن امکانات ارائه انواع مراقبت های خاص لازم برای اسیب های جنگی به مجاورت منطقه نیرد امید زنده مانده و بهبودی را تا حد افزایش می دهد . طب رزمی شاخه ای از پزشکی نظامی است که به امداد و درمان جراحات و بیماری های رزمندگان در میدان نبرد میپردازد. طب نظامی امروزه دارای رویکرد تخصصی، سیاربودن، احیا و تثبیت وضعیت مصدوم در صحنه و تقویت اقدامات پیش بیمارستانی است .در نبردهای دریایی زنجیره امداد پیش بیمارستانی از لحظه وقوع نبرد شرو ع و زنجیره انتقال و درمان با در نظر گرفته شناور های آمبولانسی و شناور بیمارستانی در سریع ترین زمان باید صورت پذیرد . همچنین وجود بیمارستان های صحرایی پیشرفته با قابلیت ارتباط تله مدیسین در نزدیکی سواحل نبرد از اقدامات اصلی این زنجیره می باشد .
نتیجه گیری
عملیات درمان در نبردهای آینده، نیاز به توسعه و دگرگونی تجهیزاتی و مجهز نمودن یگانهای درمانی به اسباب مدرن و سبک و قابل حمل توسط رزمنده و مناسب برای درمان آسیب سلاحهای لیزری، فسفری، اورانیوم ضعیف شده و تأکید بر تله مدیسین بویژه در عملیات های دریایی و انجام حداکثر اقدامات درمانی درصحنه نبرد دارد. ضرورت دارد انجام کلیه خدمات بهداشتی و درمانی شامل پیشگیری، امداد و نجات، درمان و بازتوانی مصدومین در رزم با رعایت حداکثر استتار، اختفاء و پوشش و تا حد امکان نزدیک به صحنه نبرد صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
طب رزمی - نبرد دریایی - پزشکی نظامی - مصدوم - زنجیره انتقال - رنجیره امداد- زنجیره درمان
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی