بررسی وضعیت تغذیه در نظامیان نیروی دریایی
کد مقاله : 1114-ICNH
نویسندگان:
فرزانه تقئی *، عفت آفاقی1، مبینا خزایی2
1گروه داخلی – جراحی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
2دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: یکی از مهم‌ترین ارکان سلامت، رژیم غذایی سالم است که بر عملکرد جسمی و فکری افراد تاثیر زیادی دارد. تغذیه در نیروهای مسلح نقش مهمی در توانایی و سلامتی نیروهای رزمی‌ دارد و همچون مهمات به‌عنوان یکی از اقلام پشتیبانى ضرورى، نقش اساسى در حفظ توان نیروها و انجام مأموریت‌های محوله دارد.
روش جستجو: به منظور بررسی پژوهش‌های قبلی مرتبط با مطالعه‌ی حاضر، جستجوی مقالات در پایگاه‌های معتبر فارسی و انگلیسی با کلید واژه‌های فارسی و انگلیسی تغذیه (Nutrition)، نیروهای نظامی (Military Forces) و نیروی دریایی (Navy) از سال 2012 تا سال 2022 انجام شد.
یافته‌ها: نظامیان نیروی دریایی در دریافت‎ برخی مواد غذایی محدودیت دسترسی دارند. اصولا در رزمایش‌های نظامی امکان استفاده از غذاهاى گرم و تازه به دلیل مسائل موجود در زمینه تهیه، طبخ و توزیع غذا از نظر مکان، تجهیزات، ملزومات و نیروى انسانى متخصص به‌راحتى وجود ندارد. مصرف زیاد غذاهای کنسروی و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات تازه، این افراد را در معرض خطر دریافت ناکافی ویتامین‌هایی قرار می‌دهد که منبع آنتی اکسیدان‌ها هستند. با توجه به شرایط خاص و پر استرسی که در آن قرار دارند، این امر سلامت آنان را به خطر می اندازد. هم‌چنین خطر کمبود ویتامین دی افرادی را که در زیردریایی‌ها خدمت می‌کنند و تماس ناکافی با نور خورشید دارند، تهدید می‌کند. کمبود ویتامین دی موجب گرفتگی عضلات و پوکی استخوان خواهد شد.
نتیجه‌گیری: بررسی وضعیت تغذیه در نیروهای نظامی از آن جهت که این نیروهای عملیاتی ارزشمندترین گنجینه ارتش‌های جهان و از ارکان سازمان‌های نظامی به شمار می‌روند، حائز اهمیت است. توجه به وضعیت تغذیه‌ به عنوان عامل قابل کنترل و پیشگیرانه می‌تواند در تامین سلامت جسم و روان نیروهای نظامی بسیار موثر باشد.
کلیدواژه ها:
تغذیه، نیروهای نظامی، نیروی دریایی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی