پنجره‌های جلبکی: راهکاری نو برای ساخت و ساز دوستدار محیط زیست و دریا
کد مقاله : 1133-ICNH
نویسندگان:
پیروز شکری خطیبی *1، برات قبادیان1، احمد بناکار1، ندا سلطانی2
1گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده مقاله:
سابقه و هدف
با توجه به میزان فزاینده ساخت و ساز در دنیا و افزایش آلودگی هوا و آب، استفاده از هر‌گونه فناوری سبز و دوستدار محیط زیست مهم خواهد بود. در این میان پنجره‌های شیشه‌ای مرسوم، به خاطر از دست دادن حرارت مورد نیاز در ساختمان یا افزایش حرارت نا‌مطلوب، نیازمند بازنگری اساسی در ساختار هستند. پنجره جلبکی سامانه ای تشکیل شده از یک فتوبیوراکتور است که به عنوان جایگزین پنجره‌های شفاف مرسوم استفاده می‌شود. لازم به ذکر است، پنجره جلبکی قابلیت ایجاد گذرایی نور مطلوب با امکان سایه‌اندازی در طول روز را در صورت لزوم دارد.
هدف این پژوهش انتخاب سویه ریزجلبک مناسب به‌منظور استفاده در این نوع پنجره و بررسی امکان‌پذیری جذب کربن و تولید اکسیژن در آن است.

روش جستجو
این پژوهش به روش جستجوی کتابخانه‌ای انجام شده و با مقایسه، تحلیل و تطبیق یافته‌ها با وقایع علمی اقدام به پیشنهاد راهکار می‌کند.

یافته ها
بررسی‌های اولیه نشان دادند که پنجره‌های جلبکی به‌طور معنی‌داری پایداری ساختمان را از طریق بهبود کارایی حرارتی، جذب کربن، تولید اکسیژن و زیست‌توده جلبکی با ارزش اقتصادی بالا افزایش می‌دهد.

نتیجه گیری
این نوع از پنجره‌ها طی فرایند فتوسنتز جلبک‌ها علاوه بر بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان (با جذب دی‌اکسید‌کربن و تولید اکسیژن)، قابلیت تصفیه (جذب نیترات و فسفات) از فاضلاب تولید شده در ساختمان را دارند. در نهایت با جذب ترکیبات تهدید کننده محیط زیست، زیست‌توده جلبکی تولید شده در پنجره قابلیت استفاده برای تولید سوخت زیستی یا تغذیه آبزیان را دارد. بنابراین‌ به‌عنوان یک جایگزین پایدار برای پنجره‌های عادی، سامانه پنجره جلبکی پیشنهاد می‌شود.
کلیدواژه ها:
ریزجلبک، انرژی‌های تجدید‌پذیر، فتو‌بیو‌راکتور، تصفیه، نور
وضعیت : چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی