برنامه ها و راهبردهای ارتقا سلامت روانی پرسنل نداجا در حین ماموریت های طولانی:مطالعه مروری نظامند
کد مقاله : 1136-ICNH
نویسندگان:
علی زارعی *1، نادیا سلطانی2، غزاله سادات بابایی سنگدهی3، علی عباس زاده3
11- کارشناس علوم آزمایشگاهی،مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی آجا، ،تهران،ایران
2- استادیار، گروه روانشناسی دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی آجا،تهران،ایران
3کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اجا، تهران، ایران
چکیده مقاله:
سابقه وهدف:
سلامت روان پرسنل نداجا در حین ماموریت یک مسئله حیاتی است که امروزه موجب چالش‌های زیادی در این نیروشده است.این افراد برای برنامه‌ریزی مأموریت‌ها، سازگاری با شرایط غیرمنتظره تهد‌‌ید‌‌‌کنند‌‌ه زند‌‌گی، کار تیمی و انجام نیازهای محوله به آماد‌‌گی روانی بالا نیاز د‌‌ارند‌‌.بنابراین با توجه به وضعیت پرسنل نداجا در حین ماموریت های طولانی توجه به سلامت روانی آنها همواره مورد تاکید بوده است. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه برنامه‌ها و راهبرد‌های ارتقا سلامت روانی پرسنل نداجا حین ماموریت های طولانی صورت گرفته است.
مواد و روش ها:
در این پژوهش مروری سیستماتیک، مقالات منتشر شده در بازه زمانی 15 ساله بین سال‌های 1401-1386 (2022-2007) بررسی شد. جستجوی الکترونیکی به زبان فارسی و انگلیسی با کلیدواژه‌های سلامت پرسنل نداجا،‌ سلامت روانی نظامیان،‌ اختلالات روانی پرسنل نداجا، ارتش و نیروهای مسلح در پایگاه‌های علمی Scopus, Google Scholar, Pubmed،SID ،‌Magiran ، Medlib و Iran medex انجام شد. در جستجوی اولیه تعداد 455 مقاله در رابطه با سلامت روان سربازان به دست آمد. در مرحله بعد با تمرکز بر هدف مطالعه، غربالگری مقالات انجام شد و تعداد 226 مقاله و در نهایت با در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج 20 مقاله انتخاب گردید.
یافته ها:
تحلیل اطلاعات این مطالعه نشان می‌دهد برنامه‌های سلامت روان دراین نیرو، خودجوش و داوطلبانه بوده است، منطبق با یک برنامه استاندارد نبوده است. مدیریت نادرست این موضوع می تواند یک تهدید جدی برای وضعیت روانی این دسته از افراد حین ماموریت های طولانی باشد. تفاوت شاخص‌های روانی درنیرو های دریایی حین ماموریت های طولانی وضعیت نامطلوب‌تری نسبت به نیرو های نظامی دارد که ناشی از دوری از جامعه و خانواده در زمان طولانی است.
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج پژوهش حاضرسلامت روان پرسنل نیروی دریایی حین ماموریت های طولانی می تواند به راحتی مورد تهدید قرار گیرد. بنابراین لزوم توجه بیشتر به این عوامل در پرداختن به سلامت روانی نیروهای دریایی نظامی در جهت ارتقا سلامت روانی این دسته از نظامیان اهمیت اساسی دارد. رویکردهای ارتقای سلامت روانی پیشنهاد‌شده در این مطالعه مداخلات ترویجی (از جمله آموزش بهداشت روانی و سبک زندگی در حین ماموریت طولانی) می باشد.
کلیدواژه ها:
واژه های کلیدی:سلامت روان،پرسنل نداجا،ماموریت طولانی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی