بررسی همبستگی شاخص توده بدنی و فشار خون در کارکنان پایور نیروی دریایی ارتش در 9 ماهه سال 1401
کد مقاله : 1165-ICNH
نویسندگان:
علی اصغر ابهری1، ستار ساعی2، علی حاجی پورطالبی *
1پزشک، دایره آموزش و پژوهش، اداره بهداشت امداد و درمان نداجا، تهران، ایران
2پزشک عمومی، اداره بهداشت امداد و درمان نداجا
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: چاقی به تجمع غیرطبیعی چربی در بدن اطلاق می شود. فشار خون از عوامل خطرساز مهم بیماری های قلبی ـ عروقی است. هدف این مطالعه، بررسی شیوع فشار خون و چاقی و ارزیابی تاثیر عوامل دموگرافیک مرتبط با آن بر روی کارکنان یک یگان نظامی است.

روشها: : این مطالعه مقطعی بوده و سنجش های آنترو پومتری شامل قد و وزن براساس برنامه استاندارد و اندازه گیری فشار خون انجام گرفت. جامعه آماری شامل تمام کارکنان پایور بالای 20 سال سن در 9 ماهه سال 1401 بودن. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS16 انجام شد.

یافته ها: تعداد 1600 نفر پرسنل مورد مطالعه قرار گرفتند که همه این افراد مرد می باشند ،110 نفر دارای فشار خون بالا بودند که فراوانی کلی هایپرتانسیون معادل 2/4% افراد مراجعه کننده می باشد. میانگین فشار خون سیستولیک 16/46±11/115 و میانگین فشار خون دیاستولیک 15/10±50/74 بود. میانگین BMI بیماران مورد مطالعه 39/3 ± 26/28 بود. ارتباط آماری معنی داری بین BMI و فشار خون سیستولیک مشاهده نشد (25/0=p.v و 10/0=r. ) اما ارتباط بین BMI و فشار خون دیاستولیک از نظر آماری معنی دار بود (03/0=p.v و 2/0=r).

نتیجه گیری: بطور کلی یافته ها نشان داد که ارتباط مثبت و معنی داری بین شاخص توده بدنی و فشارخون وجود دارد. بنابراین جهت پیشگیری از پرفشاری خون توصیه میشود افراد در سنین بالا وزن مناسبی را کسب کنند. با این وجود چاقی از عوامل خطر در ابتلا به فشار خون می باشد و برنامه ریزی ای جهت آگاهی رسانی در مورد اهمیت کنترل فشار خون و چاقی و داشتن رژیم غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی و ورزشی، همراه با پایش سلامت روانی افراد تحت مطالعه جهت جلوگیری از افزایش چاقی و فشار خون ضروری می باشد
کلیدواژه ها:
پرسنل نظامی، چاقی، فشارخون ،BMI
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی