چالش های روانشناختی نظامیان و ارایه راهکارهای ارتقای تاب آوری
کد مقاله : 1166-ICNH
نویسندگان:
مریم عزیزی *1، عزیزه علیزاده2
1دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، استادیار، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
2دکتری روانشناسی نظامی، اداره بهداشت و درمان نزاجا، مدیریت بهداشت روان، مرکز مشاوره بیمارستان خانواده
چکیده مقاله:
اهداف: پرسنل نظامی بویژه پرسنل خدوم نیروی دریایی به دلیل مشاغل پرخطر و ماموریت های طولانی با سطوح قابل توجهی از پریشانی روانشناختی ومشکلات سلامت روان مواجه می شوند. هدف پژوهش حاضر بررسی چالش های چالش های روانشناختی نظامیان و ارایه راهکارهای تاب آورانه می باشد.
مواد و روش ها: این پژوهش دارای دو مرحله: مروری کوتاه و مصاحبه عمیق با 20 نفر از خبرگان بود. برای انتخاب شرکت کنندگان از نمونه گیری هدفمند استفاده شد و تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و با استفاده از تحلیل محتوای مستقیم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در مرحله اول، 28 مطالعه و در مرحله دوم، 375 کد اولیه، 2 مقوله اصلی شامل چالش ها( چالش های فردی، چالش های سازمانی و چالش های حرفه ای) و راهکارهای تاب آور( تاب آوری فردی، تاب آوری سازمانی و تاب آوری حرفه ای) بر اساس نظر کارشناسان تدوین شد. یافته‌های این پژوهش نشان داد که عوامل مختلفی بر پریشانی روان‌شناختی نظامیان تأثیرگذار است.
نتیجه‌گیری: سازمان‌ها و رهبران نظامی باید عوامل پریشانی روان‌شناختی مطرح شده توسط متخصصان را در نظر گرفته و سیاست‌هایی را برای ارتقای سلامت روان کارکنان ارتش تعیین کنند.
کلیدواژه ها:
پریشانی روانی،تاب آوری، پرسنل نظامی، مطالعه کیفی
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی