تاثیر استفاده از دهانشویه ها در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا
کد مقاله : 1175-ICNH
نویسندگان:
حمید پورصادقی *
تهران ،دانشگاه علوم‌پزشکی آجا،دانشکده دندانپزشکی ،بخش آسیب شناسی
چکیده مقاله:
مقدمه: برخی از افراد جامعه در زمان همه گیری کرونا مجاز به استفاده از ماسک صورت نمی باشند. این گروهها شامل نوزادان و کودکان خردسال و همچنین افرادی که دیسترس تنفسی دارند، می باشند. اگر استفاده از ماسک برای بعضی افراد که دارای بیماری یا معلولیت می باشند با مشکل مواجه شود، بهترین تصمیم را پزشک مربوطه می تواند اتخاذ کند. در این شرایط حساس تمرکز بر روی این مسئله است که ایا ویروس کرونا می تواند با دهانشویه کنترل و حذف شود.
روش شناسی:در این مقاله مروری مطالعات مرتبط از سال 2020 به بعد با بهره گیری از اطلاعات اینترنتی و پایگاههای اطلاع رسانی داخلی و خارجی با کلید واژه های دهان شویه، ویروس کرونا و کلروهگزیدنن مورد جستجو قرار گرفت و دو دسته مقالات مرتبط و غیر مرتبط به دست آمده و مورد سنجش و پذیرش قرار گرفتند.
یافته ها: سازمان جهانی بهداشت (WHO) بارها توضیح داده که هیچ سندی دال بر اینکه غرغره کردن دهانشویه ویروس کرونا را از بین می برد، وجود ندارد و پزشکان نیز بر این موضوع اتفاق نظر دارند. مطالعه ای نشان داد که با برخی دهانشویه های خاص میتوان میزان کلونی ویروس گلو را کاهش داد. اما این مسئله به خودی خود در روند بیماری تغییری ایجاد نمی کند. ولی میتواند مانند مخاط دهان و بینی در مقابل ویروس محافظت کننده باشد. در مطالعه ای فعالیت ضد ویروس کووید دهانشویه های مختلف موجود در بازار مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت و همه آنها بار ویروس را کاهش می دادند.
بررسی اثر دهانشویه کلروهگزیدین به عنوان یکی از پر مصرف ترین دهانشویه های در حال حاضر نشان داد که برای از بین بردن کووید در حفره دهان گرچه لازم است اما کافی نیست.
بحث و نتیجه گیری :استفاده از دهانشویه به عنوان یک سد دفاعی در جلوگیری از ابتلا به کرونا می تواند تا حدی پیشگیرانه باشد اما از آنجاییکه برخی مواد موجود در دهانشویه ها آلرژن هستند لذا نباید به طور معمول و همیشگی استفاده شوند، به این صورت که طبق دستور پزشک در مدت معین و مشخص استفاده شود و استفاده بیش از حد معمول آن می تواند غشاء مخاطی را تحریک نموده و آسیب برساند. محققان بر این باورند که استفاده از دهانشویه به طور موثر می تواند بار ویروس در حفره دهان را کم کند و خطر عفونت را کاهش دهد. که این موضوع می‌تواند در مراجعات به دندانپزشکی مفید و موثر باشد. اما توصیه پزشکان در کاربرد و استفاده روزانه آن مهم بوده و حداکثر دوبار در روز آن هم در طی دو هفته متوالی باید صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
ویروس کرونا، دهانشویه، کلروهگزیدین
وضعیت : چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است
ششمین همایش ملی و چهارمین همایش بین المللی طب پیشگیری، بهداشت، امداد و درمان بر روی شناورهای سطحی و زیرسطحی